Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Lamborghini vydělává více než loni

Lamborghini vydělává více než loni

O plug-in hybridy je zájem

5 558 dodaných vozů, z toho příjem 1,621 milionu euro, provozní zisk na rekordních 458 milionech euro a ziskovost ve výši 28,2 %. Lamborghini zveřejnilo hospodářské výsledky za první polovinu roku 2024. Značka za Sant´Agata Bolognese se může pyšnit o 14,1 % vyššími příjmy ve srovnání se stejným obdobím v roce 2023.

"Na výsledky, kterých jsme dosáhli v první polovině roku 2024, jsme nesmírně hrdí. Procházíme klíčovou fází, jejímž hlavním cílem je rozšíření naší produktové nabídky a kterou jsme podpořili největší investicí v historii naší společnosti. Takový proces vyžaduje významné zdroje, ale jde o úsilí, které je nezbytné k tomu, abychom udrželi náš růst a zajistili, že Automobili Lamborghini bude i nadále inovativní a bude určovat krok v sektoru luxusních supersportovních vozů," říká předseda představenstva a současně generální ředitel Lamborghini Stephan Winkelmann.

Pokud se podíváme na počet dodaných vozů podle jednotlivých trhů, vede USA s 1 621 auty. Následují Německo (595), Velká Británie (514), Japonsko (354), Čína s Hong Kongem a Macaem (337) a Itálií (268).

Současná nabídka značky Lamborghini je tvořena třemi modelovými řadami - Huracán, Revuelto a Urus. V případě Huracánu trvá výroba už deset let, letos v prosinci ale skončí. Další "sporťák" s názvem Revuelto představuje vůbec první plug-in hybrid v historii značky, který byl na trh uveden v březnu loňského roku. Také u SUV Urus se Lamborghini vydalo cestou elektrifikace. Letos v dubnu totiž odhalilo plug-in hybridní variantu Urus SE, která již nyní zcela nahradila verzi se spalovacím motorem.

Plug-in hybridní varianta Lamborghini Urus SE byla uvedena teprve v dubnu. Foto: Lamborghini



Revuelto je v současnosti vyprodáno na více než dva roky dopředu. Zatímco u Urusu je to zhruba rok, v případě Huracánu pokrývají objednávky dobu chybějící do zastavení produkce.

Lamborghini již naznačilo, jak bude vypadat nástupce Huracánu. I v tomto případě se značka vydá směrem elektrifikace a dekarbonizace. Také tento vůz totiž dostane plug-in hybridní ústrojí a nabídne kombinaci čtyřlitrového twin-turbo osmiválce s elektrickým hardwarem. K odhalení tohoto vozu dojde 16. srpna na události Monterey Car Week v Kalifornii.


Zdroj: Lamborghini, Autonoviny.cz, úvodní foto: Lamborghini

Komentáře ke článku